De mobiele buitenbioscoop

Brommerbios

De Brommerbios is een mobiele openluchtbioscoop, gebouwd op een vintage bakbrommer uit de jaren ’70. De Brommerbios strijkt neer op de mooiste plekken van de stad, op onverwachte locaties en op onvoorspelbare momenten.

Dit concept is ontwikkeld door ruimtelijk ontwerper Maarten Slot en programmamaker Lotte Walrave, die samen vele filmavonden in de regio Utrecht hebben georganiseerd. Deze zomer tourt de Brommerbios tijdelijk door Tilburg, met Fenneke Pommer en Guus Verelst.

Voorfilm

Time is all we have and don’t
Arjan Gebraad & Annelies Verhelst

Waar je ook heen gaat, je zult me weer vinden. Dank je wel.

Een korte film over verdwaald zijn, hoop, verliezen en misschien wel over leven. Gemaakt op diverse locaties in de stad, gebruik makend van wat de architectuur aanbiedt. De film is onderdeel van een bredere samenwerking tussen beeldend kunstenaar Annelies Verhelst en performer Arjan Gebraad waarin ze met behulp van beeld en beweging vorm geven aan de vragen rondom eenzaamheid en gered worden. Time is all we have and don’t is gemaakt samen met meervoudig Nederlands kampioen paaldansen Yvonne Smink.

Hoofdfilm

Man on Wire

Man on Wire is een documentaire die vertelt over de legendarische koorddanser Philippe Petit en zijn poging over een koord te lopen tussen de twee gebouwen van het World Trade Center in New York in 1974. Een moedige maar ook illegale actie die de boeken in ging als de ‘most artistic crime of the century’.

Heuvelpoort 365
Tilburg 5038 DW NB NL
Route
Zaterdagavond, starttijd 21:00 op het dak van de parkeergarage Heuvelpoort. Film: "Man on a wire".