Chewing Gum Man

Elke stukje kauwgom een uniek miniatuurkunstwerk

Ook de straten van Tilburg zijn bezaaid met weggegooide stukjes kauwgom. Een irritatie onder je schoen… maar niet voor Ben Wilson, ook wel Chewing Gum Man genoemd. Met zijn minischilderijen op stukjes kauwgom neemt hij je tijdens Kaapstad mee op een stippelroute die je niet snel zult vergeten!

Wilson werkt met een barbecue-aansteker, waarmee hij de kauwgom verzacht om het vervolgens met glazuur om te zetten naar geschikte stukjes canvas. Met acrylverf maakt hij van de kauwgom kunst, om het vervolgens te beschermen met een transparante laklaag.

Met zijn oog voor humor zet Wilson irritaties van het alledaagse om in een glimlach op je gezicht. Straatvervuiling wordt omgetoverd tot kunst die het best met een vergrootglas te bekijken is. Volgens Wilson is schoonheid in een stedelijke omgeving soms ver te zoeken. Met zijn miniatuur-werkjes probeert hij meer diversiteit aan het straatbeeld toe te voegen en omzeilt hij de regels van bureaucratie.

Locatie – Het werk van Ben tijdens Kaapstad 2018 is te vinden in de Juliana van Stolbergstraat en Stationsstraat. De miniatuurkunstwerken die Ben vrijdag heeft gemaakt zijn te vinden bij de Paleisring. We houden jullie up-to-date!

Juliana van Stolbergstraat
Tilburg 5038 AM NB NL
Route