Kasper Vandenberghe (MOVEDBYMATTER)

Veilig vallen is ook een kunst

Een mens gehuld in een harnas van matrasvulling en bubbeltjesplastic klimt op een stelling, om zich vervolgens als een baksteen naar beneden te laten vallen van precies 4 meter 20 hoogte.

Kasper Vandenberghe (MOVEDBYMATTER) – België
www.movedbymatter.com

Calculated Risk

Dit is de laatste show van Calculated Risk ooit van Kasper Vandenberghe!

De vallende mens heet Kasper, een evenwichtskunstenaar die met Calculated Risk een tamelijk poëtische zoektocht doet. De performance – bestaande uit The Ritual (de val zelf), The Installation (het proces erachter) en The Story (de inhoudelijke verdieping) – gaat vooral over kwetsbaarheid. Hoe kwetsbaar mogen we tegenwoordig nog zijn, in een ogenschijnlijk maakbare wereld?

Maar Kasper biedt je, naar beneden tuimelend, nog meer prikkelende perspectieven en pittige vragen. Hoe moeten we omgaan met de tegenslagen des levens? Hoe blijven we in balans? Hoe gaan we om met het belangwekkendste ingecalculeerde risico in ons leven: de liefde? Heel veel diepgang in één adembenemende val.

Het programma van Kasper is een drieluik, we raden je aan om The Story en The Installation te bekijken voordat je je laat verwonderen door The Ritual.

Calculated Risk, The Story
Voorstelling in grote zaal van De Nieuwe Vorst elke dag om 15:15. Gratis tickets zijn te reserveren via de website van De Nieuwe Vorst of aan de deur.

Calculated Risk, The Ritual
Performance sprong op Pieter Vreedeplein elke dag om 16:45.

Calculated Risk, The Installation
Installatie in De Nieuwe Vorst is elke dag doorlopend te bekijken.

Fotocredits: Jostijn Ligtvoet

Pieter Vreedeplein en in De Nieuwe Vorst
Route