Algemeen

Toegankelijkheid

Kaapstad is gratis toegankelijk.

Vragen over het programma? Op zoek naar rondlopende acts? Of naar de ideale route langs de fijnste kleinste of grandioos grootste city hacks en take-overs? Geen nood! We helpen je graag bij ons infopunt aan het Pieter Vreedeplein.

Kaapstad is toegankelijk voor minder validen.

Datum

Kaapstad beleef je van 9 tot en met 11 augustus in de Tilburgse binnenstad. Op vrijdag en zaterdag tussen 11:00 en 18:00 en op zondag van 12:00 tot 17:00. Uitzondering hierop is het werk ‘Pitch of Colored Sand’ van Adam Kalinowski. Deze is te zien tot begin september.

Locaties

Kaapstad vindt plaats in de Tilburgse binnenstad. Centraal staan het Pieter Vreedeplein, de Heuvel en het Piusplein. Maar hou daarbuiten je ogen ook geopend: Kaapstad neemt de hele binnenstad over!

Bereikbaarheid

Met de auto

Er zijn 8 parkeergarages (kaartje) in en rond het centrum van Tilburg. Borden langs de route richting het centrum geven aan hoe veel vrije plaatsen er nog zijn. Op de site van P1 staat alle informatie over de garages.

Met de fiets

Tilburg heeft verschillende gratis fietsenstallingen. Bekijk de kaart voor de locaties.

Bij het station kunt u uw fiets ook bewaakt stallen bij Fietspoint Derks. Dat kost € 1,30 per dag.

In de stallingen van de Heuvel en het Pieter Vreedeplein kunnen e-bikes worden opgeladen. Bij de beheerde stallingen zijn fietspompen beschikbaar. Je kunt gratis een buggy lenen in één van de fietsenstallingen in de binnenstad: Concertzaal, Heuvel, Katterug en Pieter Vreedeplein. Borg betalen is niet nodig, je fiets stallen uiteraard wel.

Met het OV

Voor informatie over de dienstregeling, kijk op de website van de NS. Kaapstad is goed bereikbaar op loopafstand van Station Tilburg CS.

De busroutes en dienstregeling in Tilburg vind je op de website van Arriva. Je kunt je reis ook plannen via 9292.

Overnachten

Tijdens Kaapstad kun je overnachten op de stadscamping in het Spoorpark, bij hostel Roots of in een hotel. Hotel Mercure, in het hart van Kaapstad, biedt een speciaal Kaapstad arrangement aan.

Het arrangement:

– Twee nachten in een standaardkamer
– Twee ochtenden gebruik maken van het ontbijtbuffet
– Twee keer genieten van een heerlijk drie gangen diner bij Grand Café Puur

De prijs van dit arrangement bedraagt:

– € 129,00 per persoon
– € 66,50 per kind. Max. 2 kinderen van 4 t/m 11 jaar ( wanneer deze op de kamer van de ouders verblijven )
– Gratis voor kinderen t/m 3 jaar
* Bovenstaande prijs is op basis van 2 personen
* Niet te boeken voor 1 persoon
* Deze aanbieding is geldig op basis van beschikbaarheid
* Tarief is exclusief toeristenbelasting per kamer per nacht
Reserveren kan telefonisch via 013-5354675 of per e-mail via info@mercure-tilburg.nl.

Eten & Drinken

UItgekaapt? De diversiteit aan restaurantjes en bars in Tilburg is enorm. Van hamburgers tot hummus, van verse vis tot vegan of van gin tonic tot het hipste gerstenat. Goed eten en drinken kun je in Tilburg van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Heb je genoeg gehad? Hup lekker door naar een toffe bar, nieuwe voorstelling of hippe club. Check Ticket to Tilburg!