In de zomervakantie wordt Tilburg een weekend lang overgenomen door kunstenaars die de stad gebruiken als hun tijdelijke speelplaats.

We bieden kunstenaars een podium om innovatieve kunst te laten zien in de openbare ruimte. Van gigantische zandbak tot kauwgomkunst, van bikinibar tot robotvogel. De stad wordt op z’n kop gezet en de straten gevuld met installaties, dans, theater en alles wat met kunst te maken heeft. 

Jij kunt als bezoeker onbevangen ronddwalen en je laten verrassen. Je hoeft geen kunstkenner te zijn om er iets van te vinden. De kunstwerken maken nieuwsgierig, roepen verwondering op en spreken tot de verbeelding. Je wordt uitgenodigd tot spelen: je mag meedoen, maar dat hoeft niet. 

Toegankelijkheid

Kaapstad is gratis toegankelijk.
Kaapstad is toegankelijk voor minder validen.

Datum

Kaapstad beleef je van 7 tot en met 9 augustus 2020 in de Tilburgse binnenstad. Op vrijdag en zaterdag tussen 11:00 en 18:00 en op zondag van 12:00 tot 17:00.

Locaties

Kaapstad vindt plaats in de Tilburgse binnenstad. Centraal staan het Pieter Vreedeplein, de Heuvel en het Piusplein. Maar hou daarbuiten je ogen ook geopend: Kaapstad neemt de hele binnenstad over!