Vacature: Zakelijk Leider Kaapstad

(0,2 FTE) in Tilburg

 

Heb jij affiniteit met kunst in de openbare ruimte, ervaring in de culturele sector en een sterk netwerk? Buig jij graag de regels, maar weet je ook wanneer ze te volgen? Misschien is deze uitdaging dan iets voor jou! Kaapstad in Tilburg is op zoek naar een zakelijk leider die samen met het team de organisatie verder ontwikkelt en de financiële en zakelijke koers uitzet.

Over Kaapstad

Kaapstad is een gratis kunstfestival in Tilburg dat jaarlijks in augustus plaatsvindt. Gedurende drie dagen nemen kunstenaars de binnenstad over met intrigerende installaties, krankzinnige verzinsels, idiote ideeën en meeslepende performances. Kaapstad speelt met de openbare ruimte en daagt inwoners en bezoekers uit om opnieuw naar hun omgeving te kijken en het alledaagse minder alledaags te maken. In 2023 viert Kaapstad haar vijfde editie en is het tijd om verder door te ontwikkelen op zowel artistiek-inhoudelijk als zakelijk vlak.

De functie

Als zakelijk leider werk je nauw samen met de artistieke leiding en geef je leiding aan de producent en de marketeer van Kaapstad. Je deelt de visie van Kaapstad, behartigt de zakelijke belangen van de organisatie en coördineert het financieel beleid. Je bent gewend om vanuit huis te werken. Kaapstad heeft geen kantoor, maar ons team komt regelmatig bij elkaar.

In deze rol ben je verantwoordelijk voor:

  • Het opstellen van een jaarplan en meerjarenbeleidsplan in overleg de artistieke leiding;
  • Het opstellen en bewaken van de begroting en het financiële beleid;
  • Het onderhouden van contacten met sponsoren en subsidieverstrekkers;
  • Het verkennen van subsidiemogelijkheden en het aansturen van een fondswerver.

Wat breng je mee?

  • Affiniteit met kunst in de openbare ruimte;
  • Aantoonbare relevante werkervaring binnen de culturele sector;
  • Een gestructureerde werkwijze en de capaciteit om snel te schakelen;
  • Natuurlijk gezag, overtuigingskracht en een teamspeler mentaliteit;
  • Communicatieve, strategische en proactieve vaardigheden;
  • Een relevant netwerk.

Praktische informatie

We verwachten een tijdsinvestering van ongeveer 0,2 FTE, met een piek rondom het jaarlijkse zomerfestival. De honorering is op aanvraag en afhankelijk van de definitieve afspraken. Kaapstad heeft geen vaste dienstverbanden, het gaat om een freelance overeenkomst. De startdatum is 1 juni 2023.

Interesse?

Ben jij de zakelijk leider die Kaapstad verder kan helpen? Reageer dan vóór 1 mei door je motivatie en CV te sturen naar info@kaapstadtilburg.nl.